Main
RSS Saturday, 18-May-2024, 18:57
Τελευταία Νέα Ομόνοιας Συνθήματα Ομόνοιας
HOME | PHOTOS | VIDEOS | DOWNLOADS
ΣΥνδεση στο site

ΣΥνδεση στο site

ΣΥνδεση στο site

ΣΥνδεση στο site
free counters

Main » 2009 » September » 5 » Aνακοίνωση Ομόνοιας Δ.Σ - 5-Σεπτεμβρίου-2009
17:20
Aνακοίνωση Ομόνοιας Δ.Σ - 5-Σεπτεμβρίου-2009

Ομόνοια και κύπριος ποδοσφαιριστής




Μία από τις κυριότερες δεσμεύσεις της διοίκησης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όταν αναλάμβανε τα ηνία του σωματείου το Μάρτιο του 2008, ήταν η στελέχωση της ομάδας με Κύπριους ποδοσφαιριστές. Και σε ενεστώτα χρόνο και σε μέλλοντα. Το σκεπτικό ήταν πολλαπλό, αλλά και απλό. Η ενεργή συμμετοχή Κυπρίων παικτών και όχι η απλή και για τεχνικούς λόγους συμπερίληψη τους στα ρόστερ είναι επιτακτική. Σε κάθε χώρα, σε κάθε ποδόσφαιρο, είναι οι ντόπιοι παίκτες, που παρά τη παρουσία και την υπεροπολύτιμη προσφορά των ξένων σταρ, διατηρούν  τη κουλτούρα της ομάδας,  του πρωταθλήματος και του αθλήματος γενικότερα. Είναι λογικό, ο Κύπριος παίκτης ανδρώθηκε, μεγάλωσε και βίωσε παραστάσεις στο τόπο του. Βρίσκεται στο σπίτι του.

Μ΄ αυτό το μοτίβο, η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε να ενσωματώνει στην ομάδα της, Κύπριους ποδοσφαιριστές. Για να ανεβάσει το επίπεδο και να διαμορφώσει τη κουλτούρα της ομάδας, αλλά και για να προσφέρει και στο ποδόσφαιρο μας γενικότερα. Η προσπάθεια μας, θα γίνεται πάντοτε και προς τις 2 κατευθύνσεις. Η δυνατή ΟΜΟΝΟΙΑ δυναμώνει το Κυπριακό ποδόσφαιρο, ένα ισχυρό Κυπριακό ποδόσφαιρο θα αποφέρει και οφέλη στο σωματείο.

Στη προσπάθεια στελέχωσης με Κύπριους παίκτες, υπάρχουν 2 πόλοι. Από τη μία η υλοποίηση απόκτησης παικτών και την ίδια ώρα η ανάδειξη άλλων μέσα από τις ακαδημίες και την παρακολούθηση ταλέντων.  Ξέραμε πως για το 2ο πόλο, θα έπρεπε να κάνουμε πλήρη αναδιάρθρωση, να αναβαθμίσουμε απόλυτα τα τμήματα υποδομής και να περιμένουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Έπρεπε λοιπόν να κινηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά στο πρώτο πόλο. Κύριοι γνώμονες μας: 

-          Η ικανότητα και η ποιότητα των παικτών

-          Η εμπειρία

-          Η προοπτική

-          Ηλικία, ώστε να εξασφαλίζεται η εμπειρία, η ισορροπία και η προοπτική.

Παραθέτουμε λοιπόν την λίστα των Κυπρίων παικτών οι οποίοι , πέρασαν τη πόρτα του «Ηλίας Πούλλος» τους τελευταίους 17 μήνες και βρίσκονται στο δυναμικό της ομάδας μας:  Χαραλάμπους, Αλωνεύτης, Ασπρογένης, Χριστοφή, Κωνσταντίνου, Λοίζου, Παναγή, Κατσής, Εφραίμ, Παρ. Χρίστου, Μακρίδης.  Πριν από 17 μήνες  δεν είχαμε παίκτη στην Εθνική ανδρών. Εδώ και μεγάλο διάστημα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, βασίζεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Σ΄αυτή τη λίστα θα προσθέσουμε τον Αντώνη Γεωργαλλίδη και τον υπό μορφή δανεισμού στην Αλκή Φειδία Παναγιώτου. Η λίστα καλύπτει απόλυτα τους γνώμονες. Από ικανότητα και ποιότητα άλλο τίποτα, προοπτική και μέλλον μπόλικο, από πλευράς ισορροπίας στις ηλικίες δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη στελέχωση.

Ίσως τώρα γίνει καλύτερα αντιληπτό, γιατί προχωρήσαμε και στην απόκτηση του Μακρίδη. Δεν έγινε ούτε για λόγους εντυπωσιασμού, ούτε για να προκαλέσουμε ένα προσωρινό ενθουσιασμό στο λαό μας. Ο Μακρίδης είναι ένας από τους πλέον ολοκληρωμένους Κύπριους παίκτες, με τεράστιες εμπειρίες πρωταθλητισμού, σε μία εξαιρετική ποδοσφαιρικά ηλικία. Εγγυάται ποιότητα, μέλλον και προοπτική. Η φημολογία που αναπτύσσεται περί σπατάλης και υπερβολής από μέρους μας, δίνει και παίρνει. Εμείς λέμε πως, ο Κύπριος παίκτης είναι τεράστια επένδυση και για τους κορυφαίους παίκτες θα πρέπει να ξοδέψεις. Για να κερδίσεις τους πολύ δυνατούς ανταγωνιστές στη κάθε περίπτωση, να νικήσεις το λογικό συναισθηματισμό του κάθε ποδοσφαιριστή, την ελπίδα του για κάτι καλό στο εξωτερικό, να δελεάσεις το σύλλογο του, όταν δεσμεύεται με συμβόλαιο.  Για να πείσεις χρειάζεσαι και χρήματα και  πειστικότητα. Συνθήκες δουλειάς, επαγγελματισμό, συνέπεια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει δημιουργήσει σε χρόνο ρεκόρ επαγγελματική δομή σε όλους τους τομείς, προσφέρει στο ποδοσφαιριστή τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και είναι συνεπέστατη στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Υπάρχει όραμα, αλλά κυρίως υπάρχει έργο για να υλοποιήσει το όραμα.

Η απόκτηση Μακρίδη στοίχισε αλλά, όταν υπάρχει συγκεκριμένη, συνειδητοποιημένη δέσμευση και  φιλοσοφία , θα πρέπει να την ακολουθείς συνεπέστατα. Ο Μακρίδης δεν ήταν στο σχεδιασμό και για να τον αποκτήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεπέρασε κατά πολύ τα οικονομικά της όρια και δυνατότητες. Η ανάγκη εισροής χρήματος είναι επιτακτική. Και οι τρόποι υπάρχουν ήδη στο τραπέζι: Εισιτήρια διαρκείας, το πρόγραμμα «Σκόραρε και εσύ», οι εισφορές, η παρουσία στο γήπεδο.

        

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα συνεχίσει να ποντάρει στο Κύπριο παίκτη, θα ενδυναμώνει συνεχώς με ντόπιο υλικό την ομάδα της, θα παρακολουθεί ταλέντα και θα παλέψει να αναδείξει τα δικά της. Η παρουσία Κυπρίων παικτών μαζί με ικανούς κοινοτικούς και ξένους (άλλη μία δέσμευση που κυρίως φέτος έγινε πραγματικότητα), μπορεί να φέρει την απαραίτητη χημεία. Κοντά στους Κύπριους ποδοσφαιριστές, έχουμε και ένα σημαντικό αριθμό ελλαδιτών. Παίκτες με ποιότητα, εμπειρίες και φυσικά με την ευχέρεια να εγκλιματίζονται άμεσα λόγω  γλώσσας, κουλτούρας, συνηθειών, σχέσης κτλ.  Άρα είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, για να δημιουργήσουμε αυτό τον πυρήνα μέσα από τον οποίο θα παίρνει ενέργεια αγωνιστικά και ψυχολογικά η ομάδα μας. Οι Ελλαδίτες και οι ξένοι παίκτες είναι ένα τεράστιο, σημαντικότατο κεφάλαιο για το  οποίο θα αρθρογραφήσουμε λίαν συντόμως . Κλείνουμε απλά με το εξής: Τα εχέγγυα κατατέθηκαν, η επιτυχία θα έρθει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Πηγή : www.omonoia.com.cy - επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας



 SHARE THIS POST WITH YOUR FRIENDS
Views: 978 | Added by: Omonoia.ucoz | Rating: 5.0/1

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

Eίμαι η Πετρούλα και γαμώ το ΑποεΡλ.. Φιλάκια!!
ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (όταν μιλάνε οι αριθμοί)!!!
Άντε να λύσουμε, Να τους γαμήσουμε
ΠΕΤΡΑ - ΨΑΛΙΔΙ - ΧΑΡΤΙ ( Voreiopetalo.com )
Σαν σήμερα 06/10/2007
Δεν είναι αγώνας - Είναι Πόλεμος
Όλη τη βδομάδα για τη τριφυλλάρα
Όλα για το 3Χ3 και την κορυφή
Kάθε Αρχή Και Δύσκολη
ATY (X)IΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
ΦΟΤΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ - Η ΖΩΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ